Web Analytics Made Easy - Statcounter

 کشورهای مختلف با پرداخت مبلغی به عنوان یارانه در پی حمایت از قشر ضعیف جامعه و همچنین تولید کشور بر می‌آیند. رقمی که به صورت پنهان و عیان خانوارها را حمایت می‌کند.

اخبار اقتصادی- البته این مفهوم در برخی کشورها به عنوان حق افراد تلقی شده و استفاده از یارانه توسط افراد پر درآمد منجر می‌شود که اهداف دولت‌ها برای ایجاد عدالت اجتماعی و اقتصادی چندان موفق نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یارانه حق مردم چه کم درآمد و چه با درآمد بالاست و طبق قانون این یارانه از محل حذف یارانه سوخت به مردم ارایه می‌شود و نباید حتی الزامی برای قطع یارانه دهک‌های بالا باشد؛ اما در شرایط حال حاضر اقتصاد کشور بهتر است که برای کمک به افزایش قدرت خرید دهک‌های کم درآمد، مشمولان از دریافت یارانه انصراف دهند.

متأسفانه دولت در چند سال اخیر نتوانست بانک اطلاعاتی جامعی از وضعیت درآمد مردم داشته باشد که براساس آن نسبت به اجرای سیاست حذف یارانه‌ها اقدام کند. نه تنها یارانه دهک‌های با درآمد بالا حذف نشد و کسی انصراف نداد، بلکه به اشتباه یارانه برخی از خانوارهای کم‌درآمد هم حذف شد. از آنجایی که رسیدگی به این مسئله زمان بر است، نارضایتی‌هایی بین مردم ایجاد شده است.

انتظار می‌رفت دولت در بودجه سال آینده تعیین تکلیفی درباره بحث بودجه در نظر می‌گرفت، چرا که افزایش سقف یارانه دهک‌های ضعیف کشور در شرایط جدید اقتصادی ضرورت دارد. می‌دانیم که دولت در تنگنای مالی قرار دارد و افزایش سقف یارانه نقدی فشار مضاعفی روی دولت ایجاد می‌کند. در این شرایط تنها راهکار این است که دهک‌های بالا از گرفتن یارانه که تأثیری در اقتصاد خانوار آنها ندارد، به نفع افزایش یارانه دهک‌های کم درآمد صرف نظر کنند و دولت باید بر این موضوع تأکید داشته باشد که افراد با حقوق بالای پنج میلیون تومان از یارانه صرف‌نظر کنند.

یارانه پنهان مفهومی ندارد

شیوا رضایی نژاد، استاد دانشگاه و پژوهشگر حوزه اقتصاد در این باره می‌گوید: در اکثر کشورهای دنیا یارانه‌ها به صورت پنهان به افراد پرداخت می‌شود.

وی افزود: مشکل به آنجا بر می‌گردد که دولت‌ها بیشتر هزینه‌ها را صرف پرداخت یارانه‌های پنهان می‌کنند و رقمی بالغ بر ۹۵۰ هزار میلیارد تومان به عنوان رکورد پرداخت یارانه به جامعه را به ثبت می‌رسانند.

این استاد دانشگاه ضمن انتقاد از عملکرد ضعیف سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها بیان کرد: اگر نهادی به عنوان مسئول پرداخت یارانه‌ها وظیفه‌اش پرداخت مبلغ یارانه به سرپرستان خانوار آن هم توسط سازمان برنامه و بودجه است باید توانایی شناسایی افراد را داشته و یا حداقل برای شناسایی متمولان و دارای ثروت را هم داشته باشد.

سیدحسن حسینی شاهرودی، عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی ضمن انتقاد به ضعف دولت در حذف یارانه بگیران پر درآمد اظهار کرد: با وجود آنکه مجلس شورای اسلامی بارها تکلیف  حذف افراد پردرآمد از لیست یارانه بگیران را روشن کرده است؛ اما دولت‌ها همچنان با  بهانه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی  از این موضوع سر باز می‌زنند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مسئولیت حذف یارانه بگیران به‌طور کامل به استانداری‌ها محول شده است؟، گفت: خیر. قرار بر این شد که فرمانداری‌ها و استانداری‌ها مسئولیت رسیدگی به شکایات افرادی که از گردونه دریافت یارانه حذف شده‌اند را بر عهده بگیرند، همچنین مقرر شده منابعی که از محل حذف یارانه‌ها در اختیار دولت قرار می‌گیرد به استانداری‌هامحول شود و در پیشرفت و آبادانی استان‌ها و روستاها به کار گرفته شود که البته این امر هنوز محقق نشده است.

حسینی شاهرودی توضیح داد: سال‌هاست که وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی مدعی است  با در دست داشتن اطلاعات مختلفی نظیر تراکنش‌های بانکی، اسناد و املاک ثبتی و سایر امور اطلاعاتی توانایی مدیریت دهک‌های مشخص شده در جامعه یارانه بگیران را دارد. این ادعا موجب شده است تا انتظار مجلس شورای اسلامی  برای مدیریت و حذف افراد با درآمد بالا از سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها بیشتر شود.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی افزود: سازمان برنامه و بودجه، استانداری‌ها را به عنوان بازوی کمکی برای حذف دهک‌های پر درآمد از دریافت یارانه قرار داده است، بنابراین دولت باید برای سروسامان دادن به لیست یارانه بگیران در این شرایط اقتصادی دست بجنباند.

وی گفت: استانداری‌ها فعلا تنها بازوی کمکی برای سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها هستند و سازمان تصمیم گیرنده برای حذف افراد از سیستم دریافت یارانه نقدی همچنان سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها است.

نبود اطلاعات افراد بهانه‌ای برای عدم حدف یارانه بگیران پردرآمد

فرید موسوی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: متأسفانه با وجود آنکه مجلس قوانین خوبی برای هدفمندسازی یارانه‌ها تصویب کرده ولی دولت همچنان تنبلی می‌کند و دائم در حال پاسکاری حذف خانوارهای دارای حقوق بالاست.

وی افزود: با اینکه این میزان یارانه حتی پول یک وعده غذا هم نمی‌شود؛ اما وقتی همین ارقام کم کنار یکدیگر قرار بگیرند قطعا رقم بالایی است که می‌تواند بخش قابل توجهی از نیازهای قشر کم درآمد را بر طرف کند.

موسوی گفت: مجلس نحوه دخالت استانداری‌ها و دهیاری‌ها برای شناسایی افراد پردرآمد یارانه بگیر را در بودجه ۹۸ مشخص کرده است؛ اما به نظر می‌رسد اعمال قدرت و فشار مجلسی‌ها به دولت اثر نداشته است و آنها هنوز نبود اطلاعات و عدم تکمیل بانک اطلاعات اشخاص را بهانه حذف نکردن یارانه بگیران پر درآمد اعلام می‌کنند.

وی گفت: مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه سال ۹۸ نحوه اعلام نام و اسامی سرپرستان خانواری که درخواست یارانه دارند را اعلام کرده است. . 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: حذف یارانه یارانه ثروتمندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۰۸۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تکلیف تعهدات ساینا Sدو‌گانه سوز+ قیمت

سایپا اعلام کرد مشتریان ساینا S دوگانه سوز که زمان تحویل خودروشان در قرارداد گروه خودروسازی سایپا بهمن ماه ۱۴۰۲ بود، همین خودرو را مطابق قرارداد تحویل خواهند گرفت. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از سایپا، مشتریان ساینا S دوگانه سوز که زمان تحویل خودروشان در قرارداد گروه خودروسازی سایپا بهمن ماه 1402 بود، همین خودرو، مطابق قرارداد و مهلت زمانی 15 روزه برای تکمیل وجه با قیمت 287 میلیون و 486 هزار تومان به مشتریان تحویل داده خواهد شد.

دعوتنامه خودروی ساینا.اس دوگانه سوز که تحویل آنها بهمن و اسفندماه سال گذشته بود، تعیین تکلیف و این فرصت فراهم شد که مشتریان در صورت دلخواه، کوییک.اس با استاندارد 85گانه و یا ساینا.اس با استاندارد 85گانه را تحویل بگیرند.  

به منظور تعیین تکلیف تعهدات خودروی ساینا.اس دوگانه سوز با موعد تحویل بهمن و اسفندماه سال 1402،‌ دعوتنامه خودروهای کوییک.اس با استاندارد 85گانه و ساینا.اس با استاندارد 85گانه به صورت کاملا اختیاری ارسال شده و دعوتنامه خودرو ثبت نامی بر اساس قراداد مشتری ارسال می‌شود.

همچنین این فرصت فراهم شده است که ثبت‌نام کنندگان ساینا.اس دوگانه سوز که زمان تحویل خودروشان بهمن و اسفندماه 1402 است بر اساس پیشنهاد گروه خودروسازی سایپا،‌ خودروهای کوییک.اس با استاندارد 85گانه و یا ساینا.اس با استاندارد 85گانه را تحویل بگیرند. بدین جهت مشتریان برای آنکه بخواهند طبق این دعوتنامه اقدام کنند،‌ یک هفته مهلت برای تکمیل وجه دارند و زمان فاکتور خودرو،‌ حداکثر یک هفته پس از واریز وجه است.

در این دعوتنامه قیمت کوییک.اس با استاندارد 85گانه 298 میلیون و 884 هزار تومان و قیمت ساینا.اس با استاندارد 85گانه حدود حدود 340 میلیون و 196 هزار تومان است.
لازم به ذکر است در صورتی که پذیرش مشتری مشمول سهم تورمی شود،‌ مبلغ سهم تورمی از قیمت خودرو کسر خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خودروهای توقیفی تعیین تکلیف شود
  • رئیس قوه قضائیه: پرونده‌های اموال تملیکی تعیین تکلیف شود
  • تعیین تکلیف ۱۰ هزار و ۶۰۰ کانتینر کالای متروکه در هرمزگان
  • تعیین تکلیف طرح ساماندهی به مجلس دوازدهم موکول شد؟
  • خبر جدید وزیر صنعت برای بازار خودرو؛ تکلیف واردات خودرو‌های دست دوم روشن شد
  • تعیین تکلیف ۲۹ بنگاه اقتصادی در نشست کارگروه تسهیل فارس
  • مبارزه با موش‌های پایتخت در آستانه فصل گرما زودتر آغاز شود
  • نامه محرمانه AFC برای پرسپولیس و استقلال
  • تعیین تکلیف تعهدات ساینا Sدو‌گانه سوز+ قیمت
  • نامه محرمانه AFC برای استقلال و پرسپولیس