Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، نمایندگان در جلسه علنی نوبت صبح امروز مجلس در جریان بررسی جزئیات بخش هزینه ای لایحه بودجه سال ۹۸ با تبصره ۱۴ این لایحه که مربوط به نحوه هزینه کرد دریافتی ها ی سازمان هدف مند سازی یارانه ها است موافقت کردند.

بر این اساس در بند درآمدی تبصره ۱۴ آمده است: الف- در اجرای قانون هدفمندکردن یارانه‌ها مصوب ۱۵/۱۰/۱۳۸۸ و با هدف تحقق عدالت، کاهش فقر مطلق و توسعه بهداشت و سلامت مردم و همچنین معطوف‌نمودن پرداخت یارانه به خانوارهای نیازمند و در اجرای ماده (۳۹) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه، تمامی دریافتی‌ها (منابع) مندرج در جدول ذیل به حساب سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها نزد خزانه‌داری کل ‌کشور واریز می­شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخش هزینه ای این تبصره هم اینطور آمده که  پس از تخصیص سازمان برنامه و بودجه کشور، مطابق جدول ذیل هزینه می‌شود.

در جز ۱ بند الف تبصره ۱۴ که مختص بخش هزینه ای است، تصریح شده: دولت موظف است با استفاده از کلیه بانکهای اطلاعاتی در اختیار، نسبت به شناسایی و حذف سه دهک بالای درآمدی از فهرست یارانه‌بگیران اقدام کند.

در بخش درآمدی جز ۲ این تبصره آمده: به منظور تحقق کامل ردیف (۳) دریافتی‌های (منابع) جدول فوق، وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف است به استناد ماده (۴۸) قانون محاسبات عمومی و با اعلام شرکت دولتی تابعه وزارت نفت، نسبت به وصول مطالبات سنوات قبل شرکت مذکور از مشترکان اقدام کند. منابع وصولی به خزانه‌داری کل‌ کشور واریز می‌شود.

همچنین در بخش هزینه ای جز ۲ اینچنین آمده که و پس از تسویه سود سهام معوقه و مالیات‌های معوقه شرکتهای تابعه وزارت نفت، باقیمانده آن به حساب سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها نزد خزانه‌داری کل ‌کشور واریز می‌شود. 

جزء الحاقی- یارانه آرد صنف صنعت حذف و منابع حاصل از آن به خرید تضمینی گندم اختصاص می‌یابد.

بند ب این تبصره که مربوط به بخش هزینه ای است به شرح زیر است: 

آیین‌نامه اجرائی این تبصره به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور و با همکاری وزارتخانه‌‌های امور اقتصادی و دارایی، نفت، نیرو و تعاون، کار و رفاه اجتماعی تهیه می‌شود و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

خلاصه این جدول به شرح زیر است: 

عوارض و مالیات بر ارزش افزوده فرآورده‌های نفتی از حیث پرداختی ها ۹۶.۳۷۵ میلیارد ریال تعیین شد، همچنین عوارض توسعه، نگهداشت و نوسازی شبکه خطوط لوله انتقال نفت خام، میعانات گازی و فرآورده‌های نفتی، تأسیسات و انبارهای فرآورده‌های نفتی (با نرخ محاسباتی مالیات صفر) از حیث پرداختی ها ۱۵.۰۰۰ میلیارد ریال تعیین شد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی هزینه حمل و نقل، توزیع و فروش( از جمله کارمزد جایگاهها) فرآورده‌های نفتی را حیث پرداخت ها ۱۱۰۶۱۳ میلیارد ریال تعیین شد،همچنین بازپرداخت تعهدات ارزی و ریالی طرحهای بهینه‌سازی مصرف انرژی، گازرسانی، جمع‌آوری گازهای همراه و مشعل (موضوع ماده (۱۲) قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور)از حیث پرداخت ها ۴۱.۰۰۰ میلیارد ریال تعیین شد.

سهم چهارده و نیم‌درصد (۵/۱۴%) شرکت ملی نفت ایران از محل فروش فرآورده‌های نفتی از پرداختی ها ۱۰۹.۲۰۷ میلیارد ریال و عوارض و مالیات بر ارزش افزوده گاز طبیعی از حیث پرداخت ها ۱۵.۲۴۰ میلیارد ریال تعیین شد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین عوارض گازرسانی موضوع ماده(۶۵) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) از حیث پرداخت ها ۱۷.۰۴۴ میلیارد ریال و کارمزد جایگاهها و اجرای ایمن‌سازی و هوشمندسازی جایگاههای سی ان جی را از حیث پرداخت ها ۱۱.۰۴۰ میلیارد ریال تعیین کردند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی هزینه‌های تولید، انتقال، توزیع و فروش گاز طبیعی از حیث پرداخت ها ۹۴.۰۵۰ میلیارد ریال و پرداختی به آموزش و پرورش بابت کمک به هزینه گاز مصرفی مدارس از حیث پرداخت ها ۶۰۰ میلیارد ریال تعیین کردند.

عوارض و مالیات بر ارزش افزوده برق از حیث پرداخت ها ۱۸.۰۹۰ میلیارد ریال و پرداختی به آموزش و پرورش بابت کمک به هزینه برق مدارس از حیث پرداخت ها ۳۰۰ میلیارد ریال و مالیات و عوارض قانونی بهای سوخت نیروگاهها از حیث پرداخت ها ۲.۸۱۰ میلیارد ریال تعیین شد.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی بازپرداخت تعهدات وزارت نیرو بابت نیروگاههای سیکل ترکیبی (خصوصی و دولتی)از حیث پرداخت ها ۱۵.۰۰۰ میلیارد ریال و هزینه، تولید، انتقال و توزیع، فروش و خرید برق از نیروگاههای بخش خصوصی و واردات برق از حیث پرداخت ها ۲۰۱.۰۰۰ میلیارد ریال تعیین کردند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین هزینه تولید، انتقال، توزیع و فروش آب را از حیث پرداخت ها ۳۳.۳۲۰ میلیارد ریال و پرداختی به آموزش و پرورش بابت کمک به هزینه آب مدارس را از حیث پرداخت ۱۰۰ میلیارد ریال تعیین کردند.

نمایندگان مجلس همچنین پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی خانوارها از مصارف هدفمندی را ۴۱۱۰۰۰ میلیارد ریال تعیین کردند، همچنین کاهش فقر مطلق خانوارهای هدف از طریق افزایش پرداخت به خانوارهایی که درآمد آنها کمتر از خط حمایتی کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور می‌باشد و بیمه زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست از مصارف هدفمندی را ۰۰۰, ۸۴ میلیارد ریال تعیین کردند.

ماده(۴۶) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت(۲) موضوع کاهش هزینه‌های مستقیم سلامت مردم، ایجاد دسترسی عادلانه مردم به خدمات بهداشتی و درمانی، کمک به تأمین هزینه‌های تحمل‌ناپذیر درمان، پوشش دارو، درمان بیماران خاص و صعب‌العلاج که از طریق بند (د) ماده (۲۸) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) اعمال می‌شود. از مصارف هدفمندی را ۴۹.۰۰۰ میلیارد ریال تعیین کردند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین اجرای سایر اهداف مندرج در ماده (۳۹) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه، بند (الف) تبصره (۱۸) و ماده (۸) قانون هدفمندکردن یارانه‌ها، حق بیمه سهم دولت اقشار خاص از جمله رانندگان حمل و نقل درون و برون شهری، تأمین بیست‌درصد (۲۰%) کمک به رزمندگان معسر و کسری هزینه درمان تکمیلی جانبازان و ایثارگران، پوشش بیمه اقشار خاص(قالیبافان، زنان سرپرست خانوار)و افزایش سرمایه ومنابع صندوق کارآفرینی امید و اجرای قانون جامع حمایت از معلولین از مصارف هدفمندی را ۲۱۱۶۵ میلیارد ریال تعیین کردند.

جمع مصارف هدفمندی یارانه ها ۶۲۶.۶۱۵ میلیارد ریال تعیین شد.

کل جدول درآمد و هزینه یارانه ها به این نحو است:

ردیف

دریافتی‌ها (منابع)

مبالغ

 (میلیارد ریال)

بخش‌ مربوط

ردیف

پرداختی‌ها (مصارف)

مبالغ

(میلیارد ریال)

 

1

دریافتی حاصل از فروش داخلی فرآورده‌های نفتی

455.969

پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی

1

عوارض و مالیات بر ارزش افزوده فرآورده‌های نفتی

96.375

 

2

دریافتی حاصل از فروش صادراتی فرآورده‌های نفتی با لحاظ مابه‌التفاوت ارزش خوراک تحویلی  و فرآورده‌های دریافتی از پالایشگاهها

435.135

2

عوارض توسعه، نگهداشت و نوسازی شبکه خطوط لوله انتقال نفت خام، میعانات گازی و فرآورده‌های نفتی، تأسیسات و انبارهای فرآورده‌های نفتی  (با نرخ محاسباتی مالیات صفر)

15.000

 

3

هزینه حمل و نقل، توزیع و فروش( از جمله کارمزد جایگاهها) فرآورده‌های نفتی

110613

 

3

دریافتی حاصل از فروش داخلی گاز طبیعی با احتساب عوارض گازرسانی و مالیات بر ارزش افزوده

245.680

نفت

4

بازپرداخت تعهدات ارزی و ریالی طرحهای بهینه‌سازی مصرف انرژی، گازرسانی، جمع‌آوری گازهای همراه و مشعل (موضوع ماده (12) قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور)

41.000

 

5

سهم چهارده و نیم‌درصد (5/14%) شرکت ملی نفت ایران از محل فروش فرآورده‌های نفتی

109.207

 

4

دریافتی حاصل از فروش برق به مشترکان

 

219390

گاز

6

عوارض و مالیات بر ارزش افزوده گاز طبیعی

15.240

 

7

عوارض گازرسانی موضوع ماده(65) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2)

17.044

 

8

کارمزد جایگاهها و اجرای ایمن‌سازی و هوشمندسازی جایگاههای سی ان جی

11.040

 

5

سوخت نیروگاهها

17.810

 

6

منابع حاصل از فروش آب

33.420

9

هزینه‌های تولید، انتقال، توزیع و فروش گاز طبیعی

94.050

 

10

پرداختی به آموزش و پرورش بابت کمک به هزینه گاز مصرفی مدارس

600

 

 

برق

11

عوارض و مالیات بر ارزش افزوده برق

18.090

 

12

حذف شد

 

 

13

پرداختی به آموزش و پرورش بابت کمک به هزینه برق مدارس

300

 

14

مالیات و عوارض قانونی بهای سوخت نیروگاهها

2.810

 

15

بازپرداخت تعهدات وزارت نیرو بابت نیروگاههای سیکل ترکیبی (خصوصی و دولتی)

15.000

 

16

هزینه، تولید، انتقال و توزیع، فروش و خرید برق از نیروگاههای بخش خصوصی و واردات برق

201.000

 

آب

17

هزینه تولید، انتقال، توزیع و فروش آب

33.320

 

18

پرداختی به آموزش و پرورش بابت کمک به هزینه آب مدارس

100

 

مصارف هدفمندی

مصارف هدفمندی:

 

19

پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی خانوارها

411000

 

20

کاهش فقر مطلق خانوارهای هدف از طریق افزایش پرداخت به خانوارهایی که درآمد آنها کمتر از خط حمایتی کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور می‌باشد و بیمه زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست

000, 84

 

21

ماده(46) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت(2) موضوع کاهش هزینه‌های مستقیم سلامت مردم، ایجاد دسترسی عادلانه مردم به خدمات بهداشتی و درمانی، کمک به تأمین هزینه‌های تحمل‌ناپذیر درمان، پوشش دارو، درمان بیماران خاص و صعب‌العلاج که از طریق بند (د) ماده (28) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2) اعمال می‌شود.

49.000

 

22

یارانه نان و خریدتضمینی گندم

61.450

 

23

اجرای سایر اهداف مندرج در ماده (39) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه، بند (الف) تبصره (18) و ماده (8) قانون هدفمندکردن یارانه‌ها، حق بیمه سهم دولت اقشار خاص از جمله رانندگان حمل و نقل درون و برون شهری، تأمین بیست‌درصد (20%) کمک به رزمندگان معسر و کسری هزینه درمان تکمیلی جانبازان و ایثارگران، پوشش بیمه اقشار خاص(قالیبافان، زنان سرپرست خانوار)و افزایش سرمایه ومنابع صندوق کارآفرینی امید و اجرای قانون جامع حمایت از معلولین

21165

 

جمع مصارف هدفمندی

626.615

 

جمع کل دریافتی‌ها 

1407404

جمع کل    

1.407.404

   

 

 

 

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بودجه 98 لایحه بودجه 1398

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۱۰۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاهرودی‌ها بیش از ۲۰ میلیارد ریال صدقه پرداخت کردند

محمدمهدی اصغری گفت: پرداخت این میزان صدقه نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن(۱۴۰۱) حدود ۲۷ درصد افزایش داشت.

وی با اشاره به اینکه مبلغ ۱۶ میلیارد و ۶۷ میلیون ریال صدقه در سال ۱۴۰۱ جمع‌آوری شده بود، ابراز کرد: صدقه‌های جمع‌آوری شده برای خانواده‌های زیر پوشش در زمینه‌های درمان، معیشت، جهیزیه، خرید لوازم منزل، کمک هزینه تحصیل دانش‌آموزان و دانشجویان، ساخت و تعمیر مسکن و کمک‌های موردی هزینه می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • بررسی پرونده متهمان فروش سوخت یارانه‌ای در تعزیرات حکومتی زنجان
  • ۲ قاچاقچی سوخت یارانه‌ای در زنجان جریمه شدند
  • رسیدگی به پرونده متهمان فروش سوخت یارانه‌ای در تعزیرات حکومتی زنجان
  • ۷۲ میلیارد جزای نقدی بابت قاچاق ۳۹۱ دستگاه سرخ کن
  • شاهرودی‌ها بیش از ۲۰ میلیارد ریال صدقه پرداخت کردند
  • تنها تصاویر باقی مانده از مارک تواین / رشد جمعیت جهان در گذر تاریخ / هند جنوبی از نمای نزدیک / فضای شخصی چیست و چه میزان است؟ / دفاتر باز، گزینه مبالغه شده / بنزین زدن سریع‌تر است یا شارژ برقی؟
  • جریمه ۳۸ میلیارد ریالی قاچاقچی هیزم
  • بررسی پرونده دو متهم قاچاق سوخت یارانه ای
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • تسویه حساب سهم بیمه سلامت با داروخانه ها/وضعیت بدهی یارانه دارو